Udruženje Pčelara Prijepolje

SVEČANA SEDNICA UDRUŽENJA PČELARA

Na redovnoj svečanoj sednici Udruženja pčelara koja je uz prisustvo brojnih gostiju održana danas, dodeljena su posebna priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama sa kojima je udruženje ostvarilo saradnju.

Pored članova Udruženja, сvečanoj sednici prisustvovali su predstavnici Saveza pčelarskih organizacija Srbije, udruženja pčelara iz Zlatiborskog okruga, kao i predstavnici udruženja iz Bijelog Polja, Pljevalja i Rudog sa kojima je Udruženje pčelara Prijepolje, kroz projekte prekogranične saradnje, ostvarilo izuzetnu saradnju.

Goste je pozdravio Mirsad Hodžić, predsednik Udruženja, nakon čega su istaknutim pojedincima i ustanovama dodeljena posebna priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije i Udruženja pčelara iz Prijepolja.

 

Za počasnog člana SPOS-a izabran je Pero Mosurović, dok su Zahvalnice SPOS-a dodeljene Ibru Rovčaninu, Šekibu Gojaku, Vukailu Gruičiću i Ljiljani Radulović. Miloradu Rovčaninu, Bajru Fazliću, Radu Veruoviću i Radomanu Ćukoviću su dodeljene Pohvalnice SPOS-a, dok su Zlatne medalje „Zaslužni pčelar“ pripale Nailu Kajeviću i Rifatu Plojeviću. Diploma „Profesor Jovan Živanović“ dodeljena je Anđelku Bakoviću, a Povelje za izuzetnu saradnju Domu kulture, Turističkoj organizaciji i Draganu Topaloviću.

Posebnim zahvalnicama Udruženje pčelara nagradilo je Sanida Hadžalića, Ševka Sakića, Dragana Brajovića, Jadranku Puzović, Mirsada Kasumovića, Fejza Veljagića i Esada Tumbula.

Bata Petrović, potpredsednik SPOS-a je u ime ove organizacije poseban poklon uručio Marku Mandiću, nekadašnjem predsedniku Udruženja pčelara i svom počasnom članu, za kako je naglasio „ višegodišnju i izuzetnu saradnju“.

Nakon svečanog dela sednice, Slobodan Jeftić je održao predavanje iz oblasti pčelarstva, a organizator je najavio da će se radna sednica Udruženja održati 14. januara naredne godine, kada će se govoriti o aktuelnim problemima prijepoljskog pčelarstva.

J.B.