Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.0.63 (FreeBSD) PHP/4.4.9 Server at cloudns.at Port 80
SVEČANA SEDNICA UDRUŽENJA PČELARA

Udruženje Pčelara Prijepolje

SVEČANA SEDNICA UDRUŽENJA PČELARA

Na redovnoj svečanoj sednici Udruženja pčelara koja je uz prisustvo brojnih gostiju održana danas, dodeljena su posebna priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama sa kojima je udruženje ostvarilo saradnju.

Pored članova Udruženja, сvečanoj sednici prisustvovali su predstavnici Saveza pčelarskih organizacija Srbije, udruženja pčelara iz Zlatiborskog okruga, kao i predstavnici udruženja iz Bijelog Polja, Pljevalja i Rudog sa kojima je Udruženje pčelara Prijepolje, kroz projekte prekogranične saradnje, ostvarilo izuzetnu saradnju.

Goste je pozdravio Mirsad Hodžić, predsednik Udruženja, nakon čega su istaknutim pojedincima i ustanovama dodeljena posebna priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije i Udruženja pčelara iz Prijepolja.

 

Za počasnog člana SPOS-a izabran je Pero Mosurović, dok su Zahvalnice SPOS-a dodeljene Ibru Rovčaninu, Šekibu Gojaku, Vukailu Gruičiću i Ljiljani Radulović. Miloradu Rovčaninu, Bajru Fazliću, Radu Veruoviću i Radomanu Ćukoviću su dodeljene Pohvalnice SPOS-a, dok su Zlatne medalje „Zaslužni pčelar“ pripale Nailu Kajeviću i Rifatu Plojeviću. Diploma „Profesor Jovan Živanović“ dodeljena je Anđelku Bakoviću, a Povelje za izuzetnu saradnju Domu kulture, Turističkoj organizaciji i Draganu Topaloviću.

Posebnim zahvalnicama Udruženje pčelara nagradilo je Sanida Hadžalića, Ševka Sakića, Dragana Brajovića, Jadranku Puzović, Mirsada Kasumovića, Fejza Veljagića i Esada Tumbula.

Bata Petrović, potpredsednik SPOS-a je u ime ove organizacije poseban poklon uručio Marku Mandiću, nekadašnjem predsedniku Udruženja pčelara i svom počasnom članu, za kako je naglasio „ višegodišnju i izuzetnu saradnju“.

Nakon svečanog dela sednice, Slobodan Jeftić je održao predavanje iz oblasti pčelarstva, a organizator je najavio da će se radna sednica Udruženja održati 14. januara naredne godine, kada će se govoriti o aktuelnim problemima prijepoljskog pčelarstva.

J.B.